Kundservice, manualer och villkor
Vanliga frågor och svar
Här har vi samlat svar på några av de vanligaste frågorna vi brukar få. Här finns även några manualer till våra produkter samt våra villkor. Hittar du inte det du söker så tveka inte att kontakta oss.
Vanliga frågor och svar
Det bubblar i mina element, vad gör man?
Se till att det är rätt tryck i värmesystemet. Lufta ur elementen. Fyll på mer vatten om så behövs. Ibland kan det behövas att man stänger av cirkulationspumpen för att få gott resultat.
Droppande vattenlås?
Om det läker i vattenlåset så orsakas det oftast av att någon har kommit åt / knuffat det. Kontrollera då alla muttras som går att dra åt med handkraft. Om det fortfarande läker bokar ni ett hembesök via hemsidans orderformulär.
En kran som droppar?
När du har en blandare som droppar kan det betyda att den inte är riktigt stängd. Om den droppar även efter den är riktigt stängd så tyder det på att den behöver åtgärdas. Ibland kan man byta insatsen men ofta så lönar det sig inte att vi renoverar den utan det är bättre att byta. Ser du beläggning på kopplingar eller vattenkranen kan det tyda på att du bör åtgärda vattnet för att motverka att det händer igen.
Erbjuder ni konsultation?
Ja, kontakta oss gärna för kostnadsfri rådgivning. Konsultation genom hembesök går även att boka mot vår grundavgift och gällande timdebitering.
Får jag montera rör och kopplingar själv?
Om privatperson installerar fackmannamässigt och följt installationsbeskrivningar samt gällande regler (säker vatten) så är det helt okej, men försäkringsbolagen ersätter sällan skador som uppstår om de är felaktigt installerat av privatpersoner.
Förbereda min vattenutkastare inför vintern?
Ja, det är viktigt är att koppla loss trädgårdsslangar och diverse anslutningsnipplar. Dessa motverkar självdräneringens funktion på kranen som sedan leder till att den fryser sönder under vintern.
Har jag gamla avloppsledningar?
Om era avloppsledningar är av järn och äldre en 40 år så bör man hålla dem under uppsikt. Titta efter bubblor eller att det rinner vatten med rost på rören. Vissa efterkrigsrör från 1950 har dålig kvalité och bör alltid bytas.
Om era gamla rör är av plast så ska ni oftast byta dem när ni renoverar. Gamla plaströr bör bytas eftersom de använde en plast som torkar ur och spricker vid rörelse (inte alla). Vi erbjuder besiktning av er anläggning om ni så önskar, boka ett besök via hemsidan.
Hur betalar vi era tjänster?
Vi tillämpar fakturering för både företag och privatpersoner med 10-dagars kredit, samt förbehåller oss rätten till kreditupplysning på fakturamottagaren. Vi tillhandahåller fakturering i första hand elektroniskt via KIVRA, E- faktura, e -post men även via brev om kunden önskar det, portoavgift kan tillkomma.
Hur kan jag får ROT avdrag
Om du önskar ROT avdrag så gör vi ansökan automatisk till skatteverket åt dig. Vi måste då ha personnummer och fastighetsbeteckningen till den fastighet det gäller.
Hur kan man förebygga vattenskador?
Regelbunden kontroll på utsatta ställen så som badrum, kök och tvättstuga. Upp och nergångar för rör bör särskilt iakttas. Om golv är mjukt runt genomföringen skall vidare utredning ske. Kontakta ditt försäkringsbolag. Små dropp läckage som knappt syns är ofta orsaken för vattenskada. Om du är osäker så bokar du en besiktning på vattenledningarna via vår hemsida. Vi är säker vatten sertifierad.